19 september 2013

Mijn Favoriete Musical Nummers


Ik hou van musicals! Als ik alle musical bij elkaar tel dan heb ik in de afgelopen paar jaren al zo’n 30 aantal musicals gezien. Mijn eerst musical die ik ooit heb zag was Oliver! van Stage Entertainment in 1999. Wat een onvergetelijke musical was dat voor mij! Later heb ik van mijn moeder de cast cd als verjaardagscadeau gekregen.. en daar is het begonnen.


Wicked – Defying Gravity
Wicked is waarschijnlijk de leukste musical die ik ooit heb gezien. Het verhaal neemt je mee in het verhaal van Glinda en Elphaba, die uiteindelijke de Goede heks van het Noorden en de Wicked Witch van het Oosten worden. Een prequel van De Tovernaar van Oz.
Defying Gravity gaat over Elphaba, die zojuist heeft ontdekt dat de grote tovernaar niet het figuur is waar ze op had gehoopt. Ze zingt over hoe ze verder wil leven. Een leven zonder grenzen en regels die anderen voor haar hebben gesteld.


Legally Blonde – Omigod
Dit is waarschijnlijke de enigste musical die ik niet echt heb gezien. Wel heb ik de broadway premiere van deze musical online kunnen bekijken. Jullie kennen waarschijnlijk het verhaal wel. Elle Woods, rijke meid dat houdt van shoppen in Beverly Hills, heeft net te horen gekregen dat haar liefde Warner niet meer verder met haar wil. De grootste reden van de breakup is dat ze te dom is en niet past in de familie. Elle doet er alles aan om haar grote liefde terug te winnen en gaat studeren aan Harvard Law School, de school waar haar ex liefje studeerd. 
Omigod is het beginnummer van de musical. Het nummer gaat over Elle en haar soon to be ex vriendje waar al haar Delta Nu vriendinnen over zingen. Ze zijn enthousiast en vastberaden dat Warner haar ten huwelijk gaat vragen. Niet dus.


Hairspray – I Can Hear The Bells
Lang verhaal kort; Het dikke meisje Tracy Turnblad in Baltimore is helemaal fan van de tv show The Corny Collins Show. Wanneer er op een dag wordt aangekondigd dat er audities worden gedaan voor een vervangster in de show tijdens schooltijd, spijbelen Tracy en bf Penny om auditie te doen. Tracy wordt weggestuurd omdat ze overgewicht heeft en moet zich verantwoorden voor het spijbelen. Tijdens het nablijven raakt Tracy bevriend met Seaweed, een donkere jongen. Tracy blijkt heel goed te kunnen dansen en krijgt alsnog een rol in TCCS.
I Can Hear The Bells is het nummer dat Tracy zingt tijdens de auditie wanneer ze plotseling tegen Link Larkin, de ster van The Corny Collins, botst. Ze dagdroomt over haar trouwdag met Link en wat er zoal die dag zal gebeuren.


Titanic – Er Komt Een Morgen
Ja, er is ooit een musical geweest over de Titanic maar de musical gaat voornamelijk over het schip en verschillende karakters die op het schip verbleven. Jack en Rose, zoals in de film, komen niet in de musical voor.
Er Komt een Morgen wordt gezongen door de hele cast op het moment dat de mensen naar de boten worden geëvacueerd omdat het schip ieder moment kan zinken. Mensen hebben het over de volgende morgen, waarbij ze hopen dat alles weer hetzelfde is en dat alle mensen weer bij hun geliefden zijn.


Helaas zijn niet alle filmpjes van goede kwaliteit. Ze zijn nu bijna allemaal met videocamera opgenomen, niet geheel volgens de regels. Zitten er liedjes bij die je kent? Welk musical nummer is jouw favoriet?

Bron; 1234

1 opmerking:

  1. Leuk! Defying Gravity vind ik ook een erg mooi nummer. Ik ben deze zomer naar de originele Cats gaan kijken , ook de moeite!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...