3 september 2013

Tutorial; Ombré Manicure

Op mijn oude blog staan veel verschillende nail art tutorials online. Het is natuurlijk zonde om deze daar te laten staan omdat ik er veel tijd in heb gestoken. Daarom heb ik besloten om sommige te vertalen in het Nederlands en op mijn nieuwe domein te plaatsen. Vandaag mijn meest populaire tutorial die ik heb gemaakt; Ombré nagels! Een ombré manicure is één van de grootste trends op het gebied van nagellak en nail art dit seizoen. Zelf loop ik al een tijdje, ik gok anderhalf jaar, rond met ombré nagels in allerlei kleuren. Tijd voor een tutorial hoe je gemakkelijk een ombré effect op je eigen nagels kan creëren!


Benodigheden:
- Base coat
- Witte nagellak
- Drie verschillende kleuren nagellak in dezelfde kleurstijlen(neon, pastel)
- Top coat
- Cosmetische spons
- Plakband (optioneel)
- Nagellak remover (optioneel)
- Wattenstaafjes of -schijfjes (optioneel)

Stap 1; Gebruik je base coat om je nagels te beschermen en verkleuring tegen te gaan. Daarna lak je je nagels wit. Laat dit compleet drogen.


Stap 2; Deze stap is optioneel maar wel aan te raden. Hiermee bespaar je heel veel schoonmaak werk van je nagelriemen aan het einde van de tutorial. 
Plak plakband rondom je nagels, nog net over je nagelriemen tot de rand van je nagellak. 
Stap 3; Pak je cosmetische spons. Ik knip deze altijd in vieren omdat je niet heel de spons nodig hebt. Op één vierde van de spons zet je drie strepen nagellak van de kleuren die je hebt gekozen.
De nagellakjes die ik voor deze tutorial heb gebruikt zijn China Glaze Pool Party, China Glaze Flip Flop Fantasy en Yellow Polka Dot Bikini, ook van China Glaze.


Stap 4; Richt je spons op je nagel zodat wanneer je de spons over je nagel rolt de strepen horizontaal te zien zijn. Laat dit compleet drogen voordat je doorgaat naar de volgende stap. 


Stap 5; Herhaal stap 3 en 4 bij iedere nagel. Let op dat je de nagellak tussendoor laat drogen op je nagels. Wanneer je dit niet doet dan is de kans groot dat je nagellak mee terug neemt op de spons of dat de spons stukjes achterlaat op je manicure.


 Stap 6; Verwijder de plakband of verwijder nagellak met nagellak remover en wattenstaafjes of -schijfjes van je nagelriemen en rondom. Geef je nagels nog een laagje top coat door deze eroverheen te lakken zodat je nagels glanzen en je gekleurde nagels langer laat zitten.


Dat was mijn tutorial hoe je een ombré manicure bij jezelf kan maken! Ik zeg makkelijk!! Zelfs mijn andere hand ging bijna perfect! Heb je zelf ooit een ombré manicure gemaakt, bij jezelf of een ander? Hoe ging dat? 

3 opmerkingen:

 1. Ziet er mooi uit! Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, ik ben niet zo heel handig met nailart.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Nail art hoeft niet altijd heel moeilijk te zijn. Dit is echt heel makkelijk om te maken! :D

   Verwijderen
 2. Wow dit is echt te gek! Ga ik zeker een keer proberen.
  Bedankt voor de heldere uitleg...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...