11 september 2013

YouTube Medley Muzikale Hoogstandjes


Ik verveel me nogal graag, en wanneer ik dat doe dan zit ik het liefst op YouTube. Je weet wel, random filmpjes kijken. Soms kom ik bij verschrikkelijk idiote filmpjes die nergens op slaan, maar soms kom ik op geweldig indrukwekkende filmpjes. Van die laatste zijn er een aantal in de categorie “muzikale medley” een aantal die ik graag met jullie wil delen!


Even voor degene die niet weten wat een medley is. Een medley is een aaneenschakeling van verschillende soorten liedjes die achter elkaar als een soort mix worden gespeeld of gezongen.


We beginnen met Evolution of Music van Pentatonix waarbij ze een medley zingen over  verschillende muzieksoorten en genres van de 11e eeuw tot het heden. Pentatonix is een a capella groep bestaande uit vijf vocalisten. Deze groep uit Texas heeft het derde seizoen van The Sing Off in de Verenigde Staten gewonnen en maakt al een tijdje video’s op YouTube.


Jullie kennen hem misschien wel, Nick Pitera, de jongen die wel verrekte hoog kan zingen. Daar is deze jongeman namelijk erg popijopie mee geworden op het internet. Dit filmpje bewijst dat ook weer! Tegenwoordig werkt hij voor Pixar Animation Studios en mocht hij in samenwerking met Disney een video opnemen waarbij hij het lied Kiss The Girl van The Little Mermaid mocht zingen. Zijn liefde voor Disney is ook in dit filmpje goed te merken!


Oke, ik ben nog niet klaar. Ook hier weer Nick Pitera. Ik heb een zwak voor Disney, maar ook voor Les Miserables. Dit lied geeft spontaan kippenvel!


Kurt maakt al 4 jaar video’s op YouTube. Variërend van korte films tot eigen “one man” gezongen medleys. Ongeveer een maand na het overlijden van Michael Jackson heeft hij een medley gemaakt met de bekendste liedjes van Jackson. Waarschijnlijk is dit één van de best bekeken medleys op YouTube.


Zweedse Freddie maakt al een tijdje verschillende soorten medleys op YouTube. Vooral cartoons en tv shows zijn favoriet. Zo ook deze, een tv theme medley van 7 minuten lang. Kan jij ze allemaal raden?


Misschien niet helemaal gepast in dit rijtje, maar Australische comedy groep Axis of Awesome heeft een medley gemaakt van de meeste populaire liedjes allertijden. Grappige daaraan is, is dat in al deze liedjes maar vier akkoorden worden gebruikt.


Dit filmpje van Jon Conzart moet je eigen met een glimlach nemen. Het is namelijk een parody op liedjes van vier verschillende Disney verhalen waarbij alles achteraf niet zo loopt zoals gehoopt. 


Welke medley geeft jou altijd kippenvel? Heb jij onlangs nog leuke medleys online gezien die je absoluut moet delen?

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...