25 oktober 2013

20 Rare Feitjes


Soms dan kom je op een aantal rare feitjes. Vandaag was ik in de mood om eens een aantal rare feitjes op te zoeken. Ik heb er twintig op een rijtje gezet!
Coca Cola was niet het enige frisdrank waar ooit een geneesmiddel in de formule zat. Lithium was ooit deel van de formule van 7-Up.

Nutella is uitgevonden tijdens de tweede Wereldoorlog wanneer een Italiaanse banketbakker hazelnoten en chocolade mengde om zijn chocoladesmaken uit te breiden.

Één theelepel honing weergeeft het levenswerk van twaalf bijen.

Pure chocolade bevat een chemische stof dat in onze lichamen wordt omgezet in phenylethylamide. Dezelfde stof die vrijkomt wanneer we verliefd zijn.


Wanneer het spel Twister was geïntroduceerd in 1966 werd het door critici vooral aangekondigd als "seks in een doosje".

De bekender van de Nintendo Game Boy was origineel de conciërge van Nintendo.


Iemand heeft alle data gedownload van de Toy Story 2 films tijdens de productie hiervan. Gelukkig had een animator een back up van alles omdat ze thuis aan de film wilde werken tijdens haar zwangerschapsverlof.

Het originele verhaal van The Little Mermaid bevat meer horror dan je zou denken. Haar staart zou in tweeën splitsen waarbij Ariel extreme pijn zou ervaren om zo een mens te worden. Ook trouwt ze niet met de prins en lost ze uiteindelijk op in zeeschuim.

De maker van Peter Pan heeft de rechten aan een kinderziekenhuis gegeven zodat zij altijd de royalties hiervan zullen ontvangen.

De kleine jongen die de stem van Bambi heeft ingesproken werd de jongste drilmeester in de marine en fungeerde drie tours in Vietnam.Meeste Japanse scholen hebben geen conciërge. Scholieren doen dagelijks het schoonmaakwerk als een oefening voor moraliteit en discipline.

Een van de grote redenen dat scholen zomervakantie hebben is omdat ze vroeger bang waren dat virussen, bacteriën en dus ziektes zich snel zouden verspreiden in warme volle klaslokalen en daarom gaven ze vaak de kinderen vrij gedurende de zomerperiode.

De grootste school in de wereld is in Lucknow, India. De school is opgezet door de Ghandi's in 1959 en heeft op dit moment meer dan 32.000 studenten.

De bibliotheek van Harvard heeft maar liefst vier boeken die zijn gebonden in mensenhuid.


Mensen die vaak dagdromen vinden vaker succesvolle oplossingen voor complexe problemen.

Het reageren op een stomme vraag met een sarcastisch antwoord of opmerking binnen een paar seconden geeft aan dat je een gezonde brein hebt.

Twee op de drie Australiërs wordt ooit gediagnosticeerd met huidkanker voordat ze zeventig jaar zijn.


Ground Zero werkers hebben onder het puin van het World Trade Centre een ship gevonden uit de 18e eeuw.

Het Japanse eiland Okinawa heeft meer dan 450 mensen die boven de 100 jaar zijn en is bekend als de gezondste plaats ter wereld.

De zonsondergang op Mars is altijd blauw.

Er bestaat een plaatsje in de Verenigde Staten dat Okay heet. Okay, OK(Oklahoma).

Bron: 123

1 opmerking:

  1. Leuke weetjes! Wist je dat je voet even groot is als je onderarm?

    Keep on bloggin',
    Summer

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...