1 oktober 2013

DIY Cabochon Nagellak Ringen


Je hebt ze misschien wel eens gezien, nagellakringen oftewel een cabochon ring. Een ring met een glas in het midden dat fantastische kleuren heeft door middel van een nagellak! Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je deze zelf kan maken! 

Wat heb je allemaal nodig?
- Cabochon glas
- Cabochon setting ring in dezelfde omtrek en diameter als het glas
- Diverse kleuren nagellak en speciale top coats
- Sterke lijm
- Poster buddies of kneedgum (optioneel)Cabochon is de benaming voor het slijpen van het glas en edestenen. In dit geval plat aan de ene kant met een bolling aan de andere kant.


Stap 1: Ik begin met het pakken van een cabochon glas en plak deze op een stukje poster buddie met de platte kant boven. Zo hoef ik het glas niet vast te houden, zit mijn hand niet onder de nagellak bij de volgende stap en kan deze ook niet wegrollen.


Stap 2: Pak nu een nagellakje en lak de bovenkant van het glas. Wil je het glas een leuk effect zoals glitters geven? Dan moet je eerst de glitter top coat gebruiken en daarna, wanneer het droog is de gekleurde lak eroverheen. Laat dit nu goed drogen!Probeer te spelen met verschillende top coats en lakjes!Pak je cabochon ringen. Zorg ervoor dat het "gat" dezelfde omtrek en diameter heeft als je cabochon glas. Wanneer dit niet zo is dan past je glas niet in de ring, beetje zonde.

Stap 3: Wanneer je nagellak droog is pak je de sterke lijm, doe een druppel op de platte kant van het cabochon glas en lijm dit glas op of in de ring, waar je het glas uiteindelijk moet komen. Laat dit drogen en je bent klaar!Dat was alles, helemaal niet moeilijk, je moet alleen weten wat je allemaal nodig hebt en wat de benaming daarvan is. Ik had van te voren nog nooit van Cabochon gehoord! Wat vind je van mijn zelfgemaakte ringen? Ik heb er super veel gemaakt, ook oorbellen, en ik heb nog geen idee wat ik ermee ga doen, misschien verkopen op de rommelmarkt of hier online.

4 opmerkingen:

  1. Ik vind het erg leuk! Leuk gedaan en het lijkt ook helemaal niet moeilijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg mooi gedaan! Wil ik ook wel eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...