17 oktober 2013

Halloween Activiteiten Ѽ


Halloween, 31 Oktober, een feestdag dat vooral in Amerika groots wordt gevierd. Hier in de Nederland wordt het steeds meer gevierd, maar toch iets ingetogen. Halloween is al over twee weken en heb je nog geen idee wat je zoal kan doen tijdens Halloween, dan heb ik een aantal leuke activiteiten in een lijst gezet die jij, samen met je vrienden, rondom of op de dag van Halloween kan doen.Ѽ Naar een pretpark. Tegenwoordig hebben vele pretparken een Halloweenavond waarbij ze tot laat in de avond open zijn. Vaak lopen er mensen verkleed rond en zijn er verschillende enge zones in het park waar deze verklede mensen rondlopen. Voor zover ik weet hebben Walibi, Helendoorn en Toverland meerdere fright nights en heeft Disneyland het hele park omgetoverd in een Halloweensfeer. Wil je naar Walibi dan heb ik nog wat tips. Ga vooral niet het laatste weekend want dan is het verschrikkelijk druk en kan je uren wachten bij een attractie. Reken er maar op dat je in één of twee attracties kan. Ook zijn de spookhuizen snel uitverkocht, koop de kaartjes vooraf online.

Ѽ Houd een filmavond met je vrienden met allemaal enge films. Zorg vooraf voor het nodige lekkers met het thema Halloween. Films die je kunt kijken? Beetle Juice, Trick 'r Treat, Friday the 13th, Jeepers Creepers en A Nightmare On Elm Street.

Ѽ Doe mee aan een spooktocht. Zoek eerst online of er bij jou in de buurt spooktochten zijn. Vaak moet je vooraf je team opgeven omdat er een maximum is qua groepsaantallen. 


Ѽ Organiseer een Halloween feest! Doe eens lekker gek. Breng al je vrienden op de hoogte van je feest, nodig ze eventueel uit via een gesloten evenement op Facebook. Zorg dat je huis is omgekleed met het thema Halloween, laat je vrienden komen in griezelige outfits en laat ze allemaal een lekkere snack meenemen. Gezellig en gelach gegarandeerd.

Ѽ Doe mee met de Halloween Parade in Amsterdam op 26 Oktober. Deelname is gratis! Kijken mag ook gewoon. Kijk hier voor meer informatie.

Ѽ Trick or Treat! Oke dit klinkt misschien kinderachtig voor sommige, maar als je jong bent of je hebt jongere broertjes of zusjes dan kun je gerust de wijk verkleed rondgaan om te trick or treaten. Het is ook niet té Amerikaans en totaal niet Nederlands. Vijftien jaar geleden, en ik lieg niet, begonnen wij hiermee met een aantal andere kinderen in de straat, op eigen initiatief. Hartstikke leuk, en sindsdien is dat overgenomen door andere kinderen.


Ѽ Organiseer een Halloween diner. In plaats van een feest een diner. Nodig een aantal vrienden uit en kook griezelige gerechten voor ze. Hersensalade, afgehakte vingers, gefrituurde spinnen. Ben creatief!

Ѽ Heb je een bos in de buurt, een park? In je eigen wijk kan natuurlijk ook. Waar heb ik het nu over? Real life spellen. Speel real life spellen! Kennen jullie Stratego, Cluedo of Slender? Maak hier een real life versie van, deze zijn ook online te vinden, en speel deze met een groep vrienden!


Heb je al een idee wat je gaat doen met Halloween?! Ik ben vorig jaar en het jaar daarvoor naar Walibi geweest, dat was opzich wel leuk, alleen wil ik dit jaar iets anders doen. Misschien ga ik over twee weken meedoen aan een spooktocht, lijkt me wel leuk!

Bron: 123

6 opmerkingen:

 1. In pretparken hebben ze inderdaad leuke avonden of dagen.
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele leuke post! Ik wil ook heel graag nog eens naar Waibi, maar ik denk dat het bij een pumpkin spiced latte blijft dit jaar, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, de Pumpkin Spice Latte van Starbucks! Heerlijk!

   Verwijderen
 3. Leuke post! Ik ga naar Walibi deze zondag! De tickets al 1 1/2 maand geleden gekocht ofzo! Veel is nu indd al uitverkocht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga ook komende zondag en heb de kaartjes ook al online gekocht.. wilde niet riskeren dat we dit jaar weer geen kaartjes hadden voor de spookhuizen. Veel plezier zondag!

   Verwijderen
 4. Ik ga met halloween naar de kroeg, er is een speciale Halloween avond!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...