15 november 2013

4 Verlaten Pretparken


Call me crazy, maar ik heb een kleine obsessie met verlaten pretparken. Het klinkt een beetje eng, dat is het misschien ook wel, maar aan de andere kant vind ik ook wel iets moois hebben. Een pretpark wat ooit levendig was en waar ooit veel plezier is beleefd, dat nu compleet verlaten is en waarbij je ziet dat de natuur het over heeft genomen. Vandaag laat ik je vier van de meest opmerkelijke verlaten pretparken zien.

Het eerst park is Tsjernobyl Amusement Park in Prypyat, Oekraïne. Dit pretpark is helaas nooit open gegaan omdat er vier dagen voordat dit pretpark de deuren zou openen in 1986 een reactor ontplofte. Dit resulteerde in één van de grootste kernrampen allertijden. Dit verlaten pretpark kun je als toerist nog bezoeken onder leiding van een gids omdat het zelfstandig betreden van het terrein te gevaarlijk is wegens de nucleaire zone.

Dan hebben we Okpo Land in Zuid-Korea. Dit park is in 1999 gesloten vanwege het vertrek van de eigenaar naar verschillende opmerkelijke ongelukken in het park. Twee van deze ongelukken waren met de eendjes achtbaan(die je hierboven ziet) waarbij het treintje ontspoorde en waarbij er tot twee keer toe iemand is overleden na het vallen uit het treintje.
Het park bezoeken kan niet meer, het park is gesloopt.

Dan het park Dogpatch dat al sinds 1993 leeg staat in Arkensas, USA. Het park was een groot succes totdat de eigenaar een ski resort naast dit park liet bouwen. Dat werk uiteindelijk de financiële neckslag en daardoor moest het park sluiten.
Op deze foto's kan je heel goed zien dat de natuur het heeft overgenomen. Het park kan je helaas niet meer bezoeken, het terrein wordt streng bewaakt, maar er gaan geruchten rond dat ze een camping van dit terrein willen maken.

Als laatste misschien het park met de meest tragische manier om te sluiten. Dit is namelijk Six Flags New Orleans. In 2005 kwam orkaan Katrina over het terrein, de orkaan heeft toen alles onder water gezet en alles verwoest.
Bezoeken kan niet meer omdat het park is afgesloten. Het park wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor een nieuw winkelcentrum. Delen van de attracties zullen terugkomen in het winkelcentrum.

Zelf hebben wij in Nederland ook een verlaten pretpark. Wat dachten jullie van Het Land van Ooit. Daar wil ik serieus ooit een keer heen om foto's te maken! Oeh, dat brengt me trouwens op een idee. Wat vind jij van deze parken? Eng of mooi?

Bron; 1

4 opmerkingen:

  1. haha, ziet er inderdaad eng uit !
    www.lifeofnessah.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een bizar iets eigenlijks. Vooral die van Tsjernobyl! nooit gebruikt, nooit plezier beleefd in dat park. Het is wat spooky misschien, maar in mijn ogen ook wel wat moois. Plus je kan er idd mooie foto's maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...