8 november 2013

Auditie Doen Op TV


Auditie doen op televisie. Tja. Ik twijfelde of ik hier een artikel over wilde maken, maar ik wil graag mijn ervaring delen. Hoezo ervaring? Nou, ik zing en heb auditie gedaan voor het tweede seizoen van Popstars. Het ziet er op televisie altijd heel leuk uit en dat is het ook, maar het is een super lange dag. Hmm.. waar zal ik beginnen?

Eigenlijk heb ik sinds het begin van Idols al mee willen doen aan een talentenjacht op televisie. Alleen was ik toentertijd nog te jong om mee te doen. Plus, waarom zou ik meedoen, ik had toch geen talent. Ik ben ook pas begonnen met zangles toen ik 18 of 19 was. 

Op mijn 20e vond ik het tijd om eens mee te doen aan een soortgelijk programma. Ik schreef me in voor Popstars. Helaas was de auditie niet in de stad of zelfs in de buurt, nee, ik moest helemaal naar het theater in Bussum voor de auditie. Nouja, prima. Ik kreeg mijn moeder zo ver om die dag mee te gaan. We moesten om acht uur in de ochtend aanwezig zijn, en vanaf Eindhoven is dat nogal een stuk dus wij zaten al vroeg in de auto. Eenmaal daar aangekomen was het tijd om buiten te wachten in de kou. Om acht uur mocht je nog niet naar binnen. Het was namelijk eerst tijd voor wat opnames van de auditanten en alle entourage, haha. Tijdens die opnames werden er ook beelden opgenomen van de presentatoren, Nance en Gerard Joling in mijn geval. Daarbij schoten ze wat stukjes die je in het begin van het programma op televisie ziet met iedereen op de achtergrond. Dan mag je uiteindelijk na een uur filmen naar binnen om je aan te melden, je sticker op te plakken en te wachten. Wachten totdat je uiteindelijk naar binnen mag. In de tussentijd moet je je maar zien te vermaken. Je raakt aan de praat met andere mensen, af en toe komt er een cameraploeg langs om je te interviewen, mensen te filmen die aan het wachten zijn of hun stem aan het opwarmen zijn. Wat wel opviel is dat ze vaak de opvallende mensen pakken. Ben je knap of heel lelijk dan zit je meestal wel goed. Tussendoor komt Gerard Joling ook mensen interviewen en ondertussen worden er nummer omgeroepen van de mensen die auditie mogen doen. Nou, om kwart voor twaalf was ik eindelijk aan de beurt. Je gaat in een rij staan en je wordt naar een aparte wachtruimte gebracht. De wachtruimte naast de ruimte waar de audities zijn. Zenuwslopend is dat! 
Dan mag je de ruimte binnen waar totaal onbekende mensen zitten. Daar mag je in de camera vertellen wie je bent en dan mag je je zangkunsten laten zien. Verder zeggen ze niets, wordt je bedankt voor het komen en dan mag je weer naar buiten. Ik denk dat ik nog geen vijf minuten binnen ben geweest. Daarna ben ik terug gegaan naar de foyer. 
Rond twaalf uur had iedereen geauditeerd en toen moest je wachten, ja weer wachten. Nu op de uitslag. Tussendoor worden er weer een aantal mensen geïnterviewd, dan komt Nance weer langs om het één en ander te vragen. Ook werd er tijdens mijn middag de intro opgenomen. Iedereen werd vriendelijk naar buiten geroepen. De bekende juryleden kwamen aan in een limousine en zij moesten over de rode loper naar binnen lopen terwijl ze werden gefilmd met joelende mensen eromheen. Dat werd een aantal keer over gedaan. Daarna mocht iedereen weer naar binnen om verder te wachten voor de uitslag. Tegen een uur of vier werd dan uiteindelijk de uitslag verteld. Wie is er door en wie niet. Nou, om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ik was niet door. Degene die wel door waren, waren degene die heel mooi konden zingen en degene die ik kostuum op kwamen dagen. Zij mochten uiteindelijk nog meer wachten om uiteindelijk laat in de avond nogmaals auditie te doen voor de tv jury. 


Conclusie, door het wachten was het een hele lange dag. Tijdens het wachten maken ze goed gebruik van je door mensen te interviewen en allerlei dingen op te nemen. Ik was blij dat ik niet door was want anders had ik daar nog langer gezeten. 

De grote vraag; Ben ik op televisie geweest? Nee, ik ben niet op televisie geweest. Tenminste, mijn auditie is niet op tv geweest. Als je niet door bent naar de tv jury dan wordt je auditie niet uitgezonden. Wel was ik wekelijks te zien in de introductie, full front face. Ik heb nog gezocht naar het filmpje van deze opening, alleen die kan ik nergens vinden.

Dat was mijn ervaring in het kort, heeft iemand hier ooit auditie gedaan voor een talentenjacht op televisie? Wil iemand ooit auditie doen en zingen op televisie? Ik zelf zou nooit meer auditie doen voor een zangprogramma, als er een theaterprogramma komt dan zou ik zonder te twijfelen mezelf daarvoor inschrijven.

Bron: 12

3 opmerkingen:

  1. Haha wat goed dat je het toch even opgeschreven hebt! Leuk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om jouw ervaring te lezen! Ik heb zelf nooit aan zoiets meegedaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...