1 november 2013

DIY Infinity Armbandjes


Ik ben de laatste tijd erg van het knutselen en frutselen. Zo heb ik altijd wel een fase in mijn leven waarbij ik fanatiek iets beoefen. Dit keer is dat armbandjes maken. Ik heb er al genoeg gemaakt, in verschillende vormen en maten en vandaag ga ik een Do It Yourself laten zien van een simpel infinity armbandje.

De dingen die je nodig hebt:
- Katoen draad van 1mm
- Vouwbaar dopje knijpkraal met ring van 6mm
- Infinity symbool
- Karabijnsluiting van 10mm
- Jumping ringen van 4mm
- Ketting voor armbandjes
- Schaar
- Tang(en)

Wanneer je zelf deze armbandjes gaat maken dan hoef je niet aan de maten hierboven te houden. Als jij namelijk een dikker draad gebruikt dan heb je van de andere materialen ook een grotere maat nodig.Stap 1: We beginnen met het knippen van het katoenen draad. Hiervan knip ik steeds stukjes van twaalf centimeter.Stap 2: Vervolgens vouw ik een stukje draad van twaalf centimeter dubbel en met een knijpkraal maak ik deze vast aan elkaar door deze over de eindes van het touw te vouwen. Dit doe ik met twee stukjes draad.Stap 3: Dan pak ik een infinity symbool en de twee stukjes touw met knijpkraal. Dan haal ik het stukje touw met het dubbel gevouwen deel door één van de twee infinity gaten en vervolgens haal ik de rest van het stukje touw door het lusje dat hierbij ontstaat.Stap 4: Dan pak ik een karabijnsluiting en een jumping ring en deze verbind ik aan elkaar aan één knijpkraal.Stap 5: Aan de andere knijpkraal verbind ik een stukje ketting. Dit stuk ketting meet ik van te voren af en wordt zo'n vier centimeter lang.


Dat was de infinity armband! Deze heb ik laatst heel veel gemaakt. Ook met andere symbolen in het middel. Een ring met tekst, een bloem, een handboei, een hartje, noem maar op! De armbandjes zijn zoals je ziet vrij makkelijk om te maken, maar omdat niet alles makkelijk aan elkaar te verbinden is duurt het ongeveer tien minuten tot een kwartier voordat ik één armbandje heb gemaakt. Ik heb een aantal armbandjes weggegeven aan vriendinnen, maar ik heb er nog zo'n honderdvijftig(!) over en heb geen idee wat ik met deze ga doen. 

Wat vinden jullie van zulk soort armbandjes? Enig idee wat ik met de armbandjes kan doen die ik nu over heb? 

3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...