13 november 2013

Ebay Voor Dummies


Je hebt mij er al vaker over horen praten, Ebay. Ik shop er al jaren en krijg nog altijd van iedereen de vraag hoe ik nu iets zó goedkoop kan kopen en hoe dat allemaal werkt. Nou, dat ga ik vandaag eventjes allemaal vertellen!

De reden dat bijna alles op Ebay zo goedkoop is, is omdat alles in grote hoeveelheden wordt geproduceerd, vaak in Japan of China. Deze items kunnen zij voor weinig op Ebay verkopen en gaan vaak in grote aantallen over de toonbank. 

Ik ga nu stap voor stap, voor het voltooien van een bestelling, uitleggen hoe Ebay werkt. Zelf gebruik ik niet Ebay.nl maar Ebay.com omdat ik deze veel overzichtelijker vind dan de Nederlandse website hiervan. De voorbeelden en plaatjes die ik laat zien zijn afkomstig van Ebay.com. Registreren/Register
Heb je nog geen account op Ebay dan is het belangrijk dat je je registreert. Dit gaat heel makkelijk. Je vult je gegevens in via een formulier en krijgt een mailtje van Ebay binnen over je registratie. Nu kun je meteen beginnen.


Zoeken/Search
Wat wil je kopen? Wil je een kaars kopen, een ketting, een shirtje? Wat voor een ketting wil je kopen, welke maat, welke kleur, hoeveel? Probeer een aantal zoektermen in de zoekbalk te typen die bij elkaar horen en uiteindelijk krijg je een lijst met items.


Sorteren/Sort
Rechtsboven de lijst met items staat sorteren. Hier kan je op klikken en hierdoor kan je de lijst sorteren op een aantal punten. Nieuw bovenaan, beste overeenkomst. Zelf kies ik altijd voor 'Prijs: laagste bovenaan', zo staan de goedkoopste items van mijn zoektermen bovenaan in de lijst.

Veiling of Nu Kopen/Auction or Buy It Now
Op Ebay kan je via een veiling bieden op een item. Op dit item kan je een bod plaatsen. Wanneer iemand anders over jouw bedrag heen gaat dan krijg je hierover een mailtje en kan je vervolgens een hoger bod plaatsen. Degene met het hoogste bod krijg na de resterende tijd het item voor de prijs die je ervoor geboden hebt. Natuurlijk kan je ook een item nu kopen voor een vaste prijs. 

Beste Voorstel/Best Offer
Ook kan je soms, wanneer dit wordt aangegeven, een beste voorstel doen op een item dat voor een vaste prijs wordt verkocht. Jij kan dan een voorstel doen door een lagere prijs aan te bieden om een item te kopen. De verkoper kan je voorstel accepteren of weigeren.


Beschrijving/Description
Bij 'Beschrijving' kan je allerlei informatie vinden over het item dat wordt aangeboden.

Topverkoper/Seller Information
Hierbij kan je wat informatie zien over de verkoper. Hoe hoger het percentage van de positieve feedback, hoe beter de verkoper is.

Betaalmiddel/Payment
De betaalmiddelen worden per item of verkoper aangegeven. De meest voorkomende en geadviseerde betaalmiddel is PayPay.


PayPal
Paypal is een betalingsmiddel die je koppelt aan je eigen rekening en ebay account. Het registreren en gebruik hiervan is geheel veilig. Het koppelen van je eigen rekening aan Paypal kan een aantal dagen duren. Ook ben je via PayPal 45 dagen na aankoop verzekerd als er iets fout gaat met je bestelling. 

Verzending/Shipping
De verzending kan vrij lang duren omdat vele producten vanuit een ander land komt. Wanneer je iets koopt op Ebay dan moet je rekening houden met een verzendtijd van vier tot zes weken. Veel verkopers geven aan dat wanneer je het item niet binnen een x aantal werkdagen hebt ontvangen, je dan je geld terug krijgt. Feedback
Nadat je een item hebt ontvangen wordt er van je verwacht om feedback te geven aan de verkoper. Zij willen graag een 5 sterren feedback en doe er alles aan om dit te krijgen. Het geven van feedback gaat heel makkelijk. Als je naar je Mijn Ebay, Overzicht, gaat dan krijg je daar je lijst van de items die je hebt gekocht. Achter het item staat een kopje 'feedback geven', wanneer je daarop drukt dan wordt je vanzelf doorverwezen naar het feedbackformulier. Wanneer je eenmaal je feedback hebt gegeven dan kan je deze niet meer aanpassen. Ook zal jij uiteindelijk feedback krijgen van de verkoper.

Hebben jullie al eens iets gekocht op Ebay. Hoe vind je dit gaan, gemakkelijk of nog steeds moeilijk? Ik hoop anders dat je misschien wat hebt aan mijn artikel. Zijn er nog vragen omtrent Ebay, dan beantwoord ik die graag!

Bron; 1

1 opmerking:

  1. hey, je hulp heeft wel geholpen is snapte er eerst helemaal niks van maar nu wel ik ga er een kijkje op gaan nemen .
    zou je ook eens een kijkje willen nemen op mijn site http://backstageatlifestyle.weebly.com/

    Liefs, Demi

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...