26 december 2013

DIY Glow Jar


Je hebt ze misschien al eens gezien op Pinterest of WeHeartIt, de glow jars, oftewel in het Nederlands; gloeiende glazen. Klinkt niet echt aantrekkelijk dus ik hou het op glow jars. Vandaag laat ik jullie zien hoe je deze snel en makkelijk kan maken.

Glow jars zijn niet echt vriendelijk voor het milieu, maar kijk naar auto's, scooters, vliegtuigen, deodorant en haarlak. Dit kan één keertje geen kwaad lijkt mij. Als je deze DIY zelf gaat maken dan raad ik aan om handschoenen te gebruiken. Het chemisch goedje in de sticks lijken me nou niet echt goed voor de gezondheid. 

Het is leuk om buiten neer te zetten tijdens een feestje ter decoratie. Doe dit alleen niet een dag van te voren, dat gaat helaas niet, maar een paar minuten tot een half uur voordat de gasten komen.Dit heb je nodig:
- Glow sticks
- Een glas, pot, fles of vaas
- Schaar
- Rubberen handschoenenStap 1: Kies één, twee of drie verschillende glow sticks uit en breek deze. Schud ze heen en weer totdat de hele stick licht geeft. Stap 2: Trek rubberen handschoenen aan, pak je schaar en knip de glow sticks doormidden.Stap 3: Houdt de glow sticks op z'n op in een pot en schud ze tegen het glas aan zodat de lichtgevende vloeistof zich verspreid in de pot.Stap 4: Je eigen glow jar is klaar! In het donker geeft deze een heel gaaf effect! Je kan deze op je terras zetten, op tafel of in de tuin tussen de planten, wat jij wil! 
Zorg er nu voor dat je goed de schaar gaat wassen met zeep en de overgebleven glow sticks weggooit in de prullenbak. Heb je geen rubberen handschoenen gebruikt, zorg dan dat je je handen grondig wast met zeep. 

Dat was mijn DIY voor vandaag. Ik vond het simpel en leuk om te doen. Het geeft toch een leuk effect zo'n glow jar! Wat vind jij van zo'n glow jar?

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...