18 december 2013

DIY Nagellak Kerstballen


Dit idee heb ik al jaren in gedachte. Helaas kon ik deze DIY nooit uitvoeren omdat ik nooit goedkope transparante kerstballen kon vinden. Laatst was ik bij de Action en zag ik ze liggen voor vijftig cent per stuk. Mijn geluk kon niet op, ik heb er een aantal gekocht, en nu kan ik eindelijk jullie laten zien hoe je nagellak kerstballen maakt!


Wat heb je nodig:
- Transparante kerstbal
- Nagellak
- Eierdoos
- Pincet (optioneel)

Voordat je begint wil ik je eerst wijzen op een aantal tips, deze kan je lezen aan het einde van dit artikel.Stap 1: Mijn kerstballen hebben een leuk stukje karton met tekst in zich, deze wil ik er eerst uit halen anders kan ik niks. Haal het metalen stukje aan de bovenkant van de kerstbal af, dit doe je door de kerstbal vast te houden en aan het lusje te trekken. Deze kan je gemakkelijk wanneer je alle stappen hebt doorlopen terug plaatsen.Stap 2: Pak nu je pincet en haal voorzichtig het karton uit de kerstbal. Doe dit voorzichtig, je wilt niet dat je kerstbal breek in je handen.


Je kerstbal ik nu volledig transparant. Heb jij transparante kerstballen gekocht zonder tekst erin dan hoef je het eerste deel van deze DIY niet toe te passen. Oke, laten we nu echt beginnen!


Stap 3: Om je eigen unieke kerstbal te maken met nagellak is eigenlijk heel simpel. Pak je kerstbal en giet er nagellak in. Ik giet er standaard een heel potje nagellak in.Stap 4: Neem de kerstbal in je hand en lift hem heen en weer zodat de nagellak zich kan verspreiden over de hele oppervlakte aan de binnenkant van de kerstbal. Wanneer een nagellak niet dun genoeg is dan "rolt" de nagellak niet en kan deze ook niet worden verspreid.


Stap 5: Is de hele binnenkant bedekt met nagellak, dan zet je de kerstbal op z'n kop, met het tuutje naar beneden in een eierdoos. Zo loopt het overtollige nagellak uit de kerstbal, wordt deze opgevangen in het karton en kan er meteen lucht in de kerstbal komen waardoor de nagellak kan drogen.

Stap 6: Laat de kerstbal een nachtje drogen en doe de volgende dag het tuutje weer op de kerstbal. Dat was het. Je kerstbal is nu klaar om in de kerstboom gehangen te worden, of als cadeau gegeven te worden aan een vriend, vriendin of familielid.
Even een aantal tips! 
- Nagellak stinkt, en je wilt natuurlijk niet dat heel je huis naar de nagellak ruikt. Doe dit daarom niet binnenshuis. Het liefste buiten als het kan. Moet het toch binnenshuis, dan het liefst ergens waar je goed kan ventileren, waar je een deur of raam open kan zetten zodat de lucht toch naar buiten kan.
- Ik wil ook even een aantal punten duidelijk maken over de keuze van de nagellak die je moet gebruiken. Pak géén crackle nagellak. Ook al denk je dat dit een mooi effect geeft, niet doen, dit werkt voor geen meter wegens meerdere redenen. Pak een nagellak, het liefst een potje dat vol en nieuw is. Je wilt flink veel nagellak hebben voor één kerstbal. Ik gebruik één potje nagellak van 8ml voor één kerstbal. Zorg dat de nagellak dun is. Later zul je merken waarom. Dikke nagellak werkt niet, ook niet als je deze verdunt hebt met nagellak remover of nagellak verdunner. De remover of verdunner werkt niet altijd even goed bij alle soorten nagellak, daardoor kan een nagellak gaan barsten in een flesje en daarom zul je dit effect ook hebben in je kerstbal. Sowieso geeft een verdunde nagellak een witte lelijke waas achter in je kerstbal. Ik heb lakjes uit mijn nagellakstash gepakt die ik nooit heb gebruikt omdat ze naar mijn mening kwalitatief niet goed zijn en/of slecht drogen op mijn nagels.
- Stel je wilt een echt bijzondere kerstbal met glitters, flakies, of een ander effect. Doe dan eerst deze nagellak in je kerstbal, en vervolgens de volgende dag de gewone kleur. Zo heb je een flitsende kerstbal die niemand anders heeft!
- Ter versiering kan je nog leuke kerstachtige spulletjes op de kerstbal plakken.

Dat was het! Wat vind je van mijn nagellak kerstballen? Ik hoop dat je het leuk vond! Heb je zelf ooit een eigen creatie gemaakt met een transparante kerstbal?

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...