7 januari 2014

Nagelvormen 101


Goededag ladies! Vandaag een anders nagel gerelateerd artikel van normaal, namelijk een artikel over nagelvormen! Welke nagelvorm heb jij en wat zijn de voor- en nadelen van sommige vormen.
Round/Rond
Ronde nagels hebben een sterke rechte zijkant en een ronde tip met scherpe of lichte geronde hoeken. De ronde tip heeft dezelfde boog als je vinger zelf. Ronde nagels komen het vaakst voor en zijn ideaal voor vrouwen én mannen.

Oval/Ovaal
De zijkanten en de tip van ovale nagels zijn gevijld in de vorm van een ei. Van de vier meest voorkomende nagelvormen is deze het meest zwak. Doordat de zijkanten ook zijn geveild zijn de nagels eerder breekbaar.


Square/Rechthoek
De zijkanten zijn recht, de tip is recht. De hoeken zijn recht of hebben soms een lichte ronding. Van alle vormen is de rechthoekige nagelvorm het sterkste.

Squoval
Squoval is een combinatie van square en oval. De zijkanten zijn recht, de tip heeft een lichte ronding, net als de hoeken.


Dat waren de vier meest voorkomende nagelvormen. Nu volgen er drie vormen die vooral bij celebs erg in trek zijn. Sommige van deze kan je zelf maken bij jezelf, maar omdat dit dan je nagels erg zwak maakt worden deze vaak in nagelsalons gemaakt/gezet.Flared/Uitlopend
Deze nagelvorm kan je alleen creëren met gel of acryl. Dit moet je dus laten doen in een salon. De nagel begint vanaf je natuurlijke tip van je nagelbed wijd uitlopend naar buiten. Een andere term voor deze nagels zijn duck nails omdat deze vorm weg heeft van de poten van een eend.

Stiletto
Het woord stiletto voor deze nagelvorm komt natuurlijk van de stiletto messen. De tip van je nagels wordt tot in een punt geveild. Je nagels zijn meer breekbaar wanneer je je eigen nagels in deze vorm veilt.

Oblique/Schuin
Een schuine nagelvorm. Ja, deze bestaat echt mensen. De tip van de nagels wordt helemaal schuin geveild. De hoek die je creëert wordt het liefst zo scherp mogelijk. Net als de stiletto nagelvorm is deze ook erg zwak en breekbaar.

Afbeeldingen heb ik zelf gemaakt en zijn eerder gepost op mijn oude blogspot. 

1 opmerking:

  1. Leuk artikel. Ik vijl mijn nagels op dit moment een beetje rond. Staat ook wel erg leuk.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...