14 april 2014

Favoriete Film Soundtracks


Call me crazy, of gewoon een emotioneel wrak, maar ik kan een goed potje janken wanneer ik intense muziekstukken hoor. Tijdens een film heb je altijd beelden die een emotie weergeven, maar muziek speelt hierbij ook een grote rol en versterkt vaak de emotie. Vandaag ga ik mijn favoriete daarvan aan jullie laten zien.. nouja, luisteren.


Pearl Harbor - Tennessee

Dit stuk is gecomponeerd door Hans Zimmer, een bekende Duitse componist. Vergeef me als ik het fout heb, maar volgens mij wordt dit stuk in de film gespeeld wanneer Danny en Evelyn een ritje maken in een vliegtuig tijdens zonsondergang. Ik weet niet precies wat ik voel tijdens het horen van dit stuk. Pijn, verdriet, woede, liefde, happiness, vrijheid. Ik vind het stuk geweldig om te horen en iedere keer springen te tranen in mijn ogen.


The Hunger Games - Rue's Farewell

Dit stuk speelt tijdens het moment dat Rue dood gaat. Ik weet nog goed dat ik in de bioscoop zat en het best zielig vond toen Rue dood net dood was, pas toen de muziek begon te spelen kwam het harder aan dat ze er niet meer was en kon ik de emotie van verlies goed voelen.


Les Miserables - One Day More

Tja, wie kent Les Mis nou niet?! Dan ken je het lied One Day More of Nog Één Dag waarschijnlijk ook. Ik heb de instrumentale versie gekozen om de muziek vooral te horen in plaats van de tekst. De muziek straalt voor mijn hoop, geluk en avontuur uit.


Titanic - Hymn To The Sea

Hymn To The Sea, het laatste lied van de film Titanic, voor de aftiteling. Dit nummer vat alle gevoelen samen van de film, naar mijn idee. Rose en Jack worden "herenigd", het geeft dus een soort happy ever after gevoel waarbij je nog even een rollercoaster maakt door het hele verhaal.


Pirates of the Caribbean - The Medallion Calls

The Medallion Calls is het nummer vrij aan het begin van Pirates. Dit nummer wordt gespeeld wanneer Elizabeth haar huis verlaat(ik weet al niet meer waarom) en Jack Sparrow half verzopen aanmeert. Weer gecomponeerd door Hans Zimmer.


The Notebook - On The Lake

Dit muziekstuk speelt zich af wanneer Allie en Noah samen op een boot over een meer varen
nét voor de bekende kus scene!

En.. zitten jullie al te huilen in jullie stoel? Ik wel. Ik ben gewoon een zwak op dit gebied denk ik. Hebben jullie nog mooie soundtrack muziek die ik MOET horen?

Bron; 12

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...