6 april 2015

Verstandig Onder De Zonnebank?!


Ik ga in de winter regelmatig onder de zonnebank.. en ook nu tijdens het donkere weer wil ik graag eens in de zoveel tijd lekker er onder liggen. Wanneer ik dit vertel tegen iemand dan zijn mensen meteen helemaal geschrokken omdat ik onder de zonnebank ga. Wantja, onder de zonnebank gaan is zó slecht voor je!! Hier even een aantal do's, don'ts, voordelen en nadelen van onder de zonnebank gaan.


Ten eerste, waarom ga ik onder de zonnebank? Nou, ik ben Indisch en in de winter zie ik er wit uit. Op zich maakt wit zijn niets uit, maar als ik wit ben krijg ik vaak het commentaar "Voel je je niet lekker?" of "Ben je ziek?", en zo zie ik er dan ook uit. Daarnaast is het ook een manier om heerlijk te ontspannen.

Ik vind dat iedereen voor zichzelf moet beslissen of hij of zij onder de zonnebank gaat. Wel moet je goed nadenken hoe je dat moet doen en wat de eventuele consequenties kunnen zijn van een zonnebank. Do's en don'ts
- Ga niet op jonge leeftijd onder de zonnebank. In zonnestudio's hebben ze niet voor niets een leeftijdsgrens van 16, soms 18 jaar. Wanneer je jong bent dan is je lichaam nog volop in ontwikkeling.

- Wanneer je in de zomer gaat zonnen in de zon, dan smeer je jezelf in met zonnebrand. Ga je onder de zonnebank dan is het net zo belangrijk om jezelf in te smeren. Doen dus!

- Langzaam opbouwen! Het is beter om een aantal dagen, een aantal minuten per dag onder de zonnebank te gaan dan een heel uur op één dag.  

- Bepaal de sterkte van je zonnebank en de tijd dat je eronder gaat door middel van je huidtype. Hier kan je kijken welke huidtype je bent en hier kan je kijken welke sterkte en hoelang voor jou het meest geschikt is.

- Bescherm je ogen met een zonnebril of een zonnebankbrilletje. Je wilt je ogen niet bloot stellen aan de UV-stralen, laat staan recht in de UV stralen kijken. 

- Ga je naar een zonnestudio?! Laat je daar adviseren over de beste kuren en sterktes.

- Neem een douche wanneer je onder de zonnebank bent geweest. Je zweet wanneer je onder de zonnebank ligt, dus het is wel zo lekker en hygiënisch om te douchen. Nee, hierdoor raak je je kleur niet kwijt omdat je de UV stralen diep in je huid kleur ontwikkeld. Heel belangrijk is om niet te heet te douchen en om jezelf achteraf goed in te smeren. Door het zonnen raakt je huid wat vocht kwijt, dus het is goed om wat vochtinbrengende bodylotion aan te brengen.

- Over vocht gesproken. Veel water drinken zorgt voor de doorbloeding van je huid.

- Het is niet heel slecht voor je om te zonnebanken wanneer je zwanger bent. Denk wel dat je pigmentvlekken kan krijgen door de verandering van je hormonen.

- Ga niet onder de zonnebank wanneer je huidaandoening hebt waardoor je niet kan zonnen. Ga ook niet onder de zonnebank wanneer je huid al verbrand is door de zon o.i.d. 

- Ga niet onder de zonnebank wanneer je parfum o.i.d. op hebt. Wanneer je gewoon gaat zonnen dan kunnen de plekken waar je dit op hebt gespoten flink irriteren. Ook onder de zonnebank kunnen deze plekken gaan irriteren en schade aanrichten aan je huid.

- Gaat je huid prikkelen of irriteren onder de zonnebank, stop dan meteen!


- Wil je langer genieten van je bruine kleurtje dan is het een idee om voordat je gaat zonnen je lichaam volledig te scrubben. Hiermee haal je oude huidcellen weg en kunnen de UV stralen diepen in je huidlaag terecht komen.

- Ben je na één keer zonnebank niet tevreden over je kleurtje? Don't worry! Ga niet meteen terug om een klacht in te dienen of om nog een keer eronder te gaan. Het duurt uren voordat je huid de bruine kleur heeft "ontwikkeld". Heb geduld!

- Ga niet iedere dag onder de zonnebank! De UV-A en -B stralen blijven schadelijk voor je huid. Weet waar je mee bezig bent, ben verstandig en doe het met mate!


Zo, ik hoop dat dit een beetje inzicht geeft op verstandig zonnen. Ik hoef hier verder niets meer aan toe te voegen denk ik zo. Wie van jullie gaat wel eens onder de zonnebank? 

Bron; 1

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...